Αντίο Βελιγράδι καλωσήρθες Vodafone TV

Κολλητοί φίλοι

Είμαι ο Παντελής. Με το Στέφανο, είμαστε κολλητοί από το νηπιαγωγείο. Αυτοκόλλητοι. Πάντα μαζί, εδώ και 30 χρόνια. Πάντα ο ένας δίπλα στον άλλον, στα καλά και τα άσχημα. «Φίλιππο και Ναθαναήλ» μας έλεγαν. «Τέντζερη και καπάκι». «Αχιλλέα και Πάτροκλο» - αυτό δεν μας άρεσε ιδιαίτερα και ρίχναμε καμιά φάπα σε όποιον το έλεγε. Τέλος πάντων, ποτέ κανείς και τίποτα δεν μπήκε ανάμεσά μας. Ούτε λεφτά, ούτε γυναίκα, ούτε φυσικά ομάδα. Διότι με τον Στέφανο, ταιριάζαμε σε όλα, εκτός από ένα πράγμα: την ομάδα. Εγώ Παναθηναικός κι αυτός Ολυμπιακός.

Η υπόσχεση

Δώσαμε όμως μια υπόσχεση από μικρά παιδιά: ποτέ να μην τσακωθούμε για οπαδικά. Να πειράξει ο ένας τον άλλον, ναι. Να γίνει πλάκα, φυσικά. Ελεγχόμενη καζούρα, επίσης. Αλλά αυτό σταμάταγε την ώρα που το πρόσωπο του χαμένου άρχιζε να «σκοτεινιάζει». Εκεί, κοβόταν μαχαίρι κάθε πλάκα και ο ένας έλεγε λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης στον άλλον. Φέτος, που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπήκαν στη μάχη των play-offs από θέση ισχύος, κυνηγώντας την πρόκριση στο final-four του Βελιγραδίου, τα είχαμε σχεδιάσει όλα στο μυαλό μας. Και στο χαρτί μας: θα πάρουμε το αυτοκίνητο, θα κάνουμε τόσες στάσεις, θα είμαστε τάδε μέρα και ώρα στο Βελγράδι.

Θα μείνουμε στο σπίτι του φίλου μας του Βλάνταν που με χαρά θα μας φιλοξενούσε και θα παίρναμε εισιτήρια για τα επίσημα από την καλή κυρία που δουλεύει σε εταιρεία - χορηγό της Ευρωλίγκας και μας χρωστάει χάρη από τότε που της βρήκαμε Αυγουστιάτικα φοβερό δωμάτιο στην Κρήτη. Όλα κανονισμένα σε τέτοιο βαθμό, που είχαμε σκεφτεί και το μήνυμα που θα περνάγαμε, καθισμένοι δίπλα - δίπλα στα επίσημα, ο καθένας με το κασκόλ της ομάδας του στο λαιμό: οτι ο αθλητισμός είναι ένα υπέροχο πράγμα που ενώνει και δεν χωρίζει. Ότι είναι το πιο σημαντικό από τα «ασήμαντα» πράγματα της ζωής.

Ο γίγαντας

Ένα πράγμα μόνο δεν υπολογίσαμε: ότι καμία από τις ομάδες μας δεν θα πάει στο final-four. Ε, και; Νομίζει κανείς ότι θα χαλάσει η διάθεσή μας ή ότι δεν θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο και την καλύτερη αφορμή να μαζευτούμε και να δούμε το αγαπημένο μας μπασκετάκι; Ας είναι καλά ο Στέφανος, αυτός ο γίγαντας, ο δικός μου άνθρωπος, που έχει φροντίσει εδώ και καιρό να “εξοπλίσει” το σπίτι του με Vodafone TV. Και παρόλο που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν θα είναι στο Βελιγράδι, εμείς θα «είμαστε εκεί» με τον δικό μας τρόπο. Με τα κασκόλ μας, με την καλύτερή μας διάθεση, με το χαμόγελο και την πλακίτσα μας, αραχτοί στον καναπέ του Στέφανου. Παρασκευή 18 οι δυο ημιτελικοί, Κυριακή 20 Μαϊου μικρός και μεγάλος τελικός.

Vodafone TV

2018 TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE FINAL FOUR

Παρακολούθησε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Novasports τους αγώνες που θα κρίνουν το νικητή!
Μάθε Περισσότερα